HOME | CONTACT

Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
 

Bereikbaarheid over de weg

Met de auto
Asenray ligt aan het (internationale) snelwegennet. Aan de westzijde ligt de A73, met een op- en afrit ter hoogte van de Koninginnelaan (afslag Roermond-Oost) en ter hoogte van het Retailpark (afslag Roermond). Aan de noordzijde ligt de N280-Oost, die enkele kilometers verder naadloos aansluit op de Duitse A52, met verbindingen naar het Ruhrgebiet, Düsseldorf, Köln en Koblenz (D). Asenray heeft een eigen op- en afrit op de N280 (afslag Asenray). Via het lokale wegennet is Asenray bereikbaar via de Laatweg (vanuit het noorden), via Spik (vanuit het westen) en via de Onderste Schraagweg (vanuit het zuiden). 

Met de trein
Roermond beschikt over twee treinstations; Roermond-CS en Swalmen. Het eerstgenoemde station wordt aangedaan door NS-treinen en is tevens intercitystation op de lijn Amsterdam - Maastricht. Station Roermond-Swalmen ligt aan de Maaslijn Roermond - Nijmegen. Deze lijn wordt bediend door Arriva.

Met de bus
Asenray wordt bediend door lijnbus 794 van Arriva, eenmaal per uur. (Vanaf 19.00 uur en in het weekend lijntaxi op bestelling 0800-0224050. Deze bus rijdt van Boukoul via Asenray naar Leeuwen vv en doet in Roermond het ziekenhuis en het NS Station aan.

Met de fiets
Ook met de fiets is Asenray via de lokale wegen goed bereikbaar. Toeristische fietsers komen aan hun trekken omdat Asenray deel uitmaakt van de fietsknooppuntenroute Midden-Limburg (zie www.vvvroermond.nl). Fietsknooppunt 85 ligt in Asenray.